<>

HOTEL ADA BOJANA 2*/3*

Okružen fascinantnom prirodom, 15km udaljen od Ulcinja nalazi se nudistički centar na „rajskom ostrvu” – Adi Bojani.

Kapaciteti nudističkog centra su 600 kreveta: 180 soba Tipa A, 46 soba Tipa B i 70 soba Tipa L. Sve sobe na Adi imaju klima-uređaj, frižider i SAT TV. Sobe na Adi su dvokrevetne i trokrevetne. Wireless Internet – na recepciji.

57112720

57112851

Ostrvo na kom se nalazi nudistički centar je u obliku trougla – sa dvije strane ga zapljuskuje rijeka, a sa jedne more (3km duga pješčana plaža okrenuta prema moru).U zagrljaju između rijeke Bojane i Jadranskog mora, 15 km udaljeno od Ulcinja, nalazi se rajsko ostrvo, čuveno širom svijeta po nudističkom naselju i netaknutoj prirodi. Iako je smješteno u mediteranskom pojasu, na ostrvu je zastupljena suptropska klima. Krase ga jedinstven eko-sistem i zalasci sunca koji ostavljaju bez daha.

Type L rooms (4)

Hotelski kompleks «Ada Bojana» smješten je u jugozapadnom kraku ostrva, a svojim prisustvom niske građevine nijesu ugrozile autentični ambijent. U zaleđu hotelskog kompleksa je ona ista priroda kakva je bila i prije 1973. godine kada je izgrađena ova oaza za nudiste. Do ostrva se nekada dolazilo splavom, a od 1987. godine Ada je sa kopnom povezana mostom.Sportska ponuda: jahanje konja, vožnja fijakerom, tenis, odbojka, stoni tenis, surfing, kitesurf, windsurf.U okviru centra posluju restorani a-la-card (Maestral, Terasa) i plažni bar na ušću rijeke u more.
57112923

57112974

Daleko od ulične buke i gradske vreve, u okruženju čiste ljepote prirode, okićena mediteranskim rastinjem, Ada je mjesto u koje se posjetilac obično zaljubi pri prvom dolasku. Ostrvo je u obliku trougla površine 5,4 km2. Dvije strane zapljuskuje rijeka Bojana, a treću “šamara” more. Obale Ade nijesu konačne, već su iz godine u godinu drugačije izvajane – sa stalnim pomjeranjem obala i granica, sa novim rukavcima i novim izgledom plaže. Ada Bojana je dugi niz godina jedna od najpopularnijih turističkih destinacija Crne Gore, a jedan od aduta ovog letovališta jeste 2880 metara duga pješčana plaža.

Ostrvo je nastalo na veoma neobičan način. Prema predanju, u 19. vijeku u blizini dva spruda, na samom ušću Bojane, nasukao se brod «Merito». Kako se vlasnici broda nisu mogli dogovoriti oko načina na koji će ga izvući iz zagrljaja mora, brod je ostao vječno «zarobljen». Preko olupine broda rijeka je gomilala nanose i tako se rodilo ostrvo za koje se može reći da je djelo i prirode i čovjeka. Duž rijeke Bojane nanizane su brojne autentične ribarske kućice i atraktivni restorani koji služe ribu ulovljenu na tradicionalan način.

Ada Bojana nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a treba je doživjeti i uvjeriti se u to lično. Ovdje možete imati osjećaj da ste sami na planeti, a kada to poželite, na istom mjestu možete upoznati veoma prijatne i interesantne ljude.