CARSKA RUSIJA – St. Peterburg -Moskva

CARSKA RUSIJA!

St. Peterburg -Moskva  

 

Termin: 23.09 – 29. 09. 2018.

7 dana / 6 noćenja

 

 

 

GRATIS EKSKURZIJE:

PANORAMSKA RAZGLEDANJA OBA GRADA

POJSETA HRAMU HRISTA SPASITELJA U MOSKVI

i SVETONIKOLJSKE CRKVE U ST.PETERBURGU

 

 

23.09  1. dan – TIVAT – MOSKVA

Sastanak grupe na aerodromu Tivat dva sata prije leta. Let za St.Peterburg WZ 534  u 13.00h. Dolazak u Moskvu na aerodrom Domodedovo. Nakon pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga i ulaska u autobus, transfer do hotela.

Fakultativno: Metro tura u večernjim časovima. Obilazak najinteresantnijih metro stanica u centru grada sa vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.


24.09  2. dan  – MOSKVA

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u pratnji stručnog vodiča. Trajanje ekskurzije – 3 sata. Moskvu je 1147. god. osnovao knez Juri

L;’`\j Dolgorukij. Broji preko 13 miliona stanovnika, zauzima površinu 1000 km². Smještena je na 7 brežuljaka. Tokom ekskurzije vidjećete Crveni trg, Tversku ulicu, Boljšoj Teatar, Novodevičji manastir, Univerzitet Lomonosov, Varabjovije brda, Mosfiljmovskuju ulicu u kojoj se nalazi većina ambasada i Mosfiljm (ruski Hollywood), veličanstveni memorijalni kompleks na Poklonoj gori – Park pobjede, sedam kula iz doba Staljina i sve to uz zanimljivu priču našeg vodiča o istoriji i svakodnevnom životu Moskve.

Pred kraj ekskurzije, vodič će još u autobusu ispričati zanimljivu priču o Hramu Hrista Spasitelja, a onda ćete moći da udjete u Hram, obiđete ga, upalite svijeću, kupite suvenire…

Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Posjeta Sergijevog Posada. Sergijev Posad je udaljen 70km od Moskve (bivši Zagorsk), jedan od najstarijih i najvećih ruskih manastirskih kompleksa, centar ruskog pravoslavlja i duhovnosti, ranije rezidencija ruskog patrijarha. Obilazak Sergijevotroička lavre. Povratak u hotel. Noćenje.


25.09  3. dan  – MOSKVA

Doručak. Fakultativno: U pratnji stručnog vodiča odlazi se na razgledanje teritorije Kremlja i crkava kao što su: Uspenska, Arhangelska i Blagoveštenska crkva, Car-top – nastao u XVI veku, težak 40t, Car-zvono – najveće na svijetu, teško 202t, visoko 6.14m, spoljni izgled predsjedničke palate. Kremlj predstavlja bivšu rezidenciju ruskih careva. Mogućnost prisustvovanja “smjeni carske straže” u Kremlju i Oružanoj palati – obilazak carske riznice u kojoj se mogu vidjeti: krune, kočije, zlatno posuđe, presto i dr.

Fakultativno: Posjeta Tretjakovskoj galeriji – čuvena zbirka slika ruskih slikara iz XVIII-XIX vijeka i jedinstvena kolekcija ruskih ikona. Moskovski trgovac Pavle Tretjakov je u XIX veku sakupio nekoliko hiljada slika ruskih majstora i poklonio svoju kolekciju gradu Moskvi. Povratak u hotel. Noćenje.


26.09  4. dan MOSKVA – ST.PETERBURG

Doručak ili lanč paketi. Transfer do željezničke stanice. Jutarnji voz za St.Peterburg. Tačno vrijeme polaska će se znati kada bude objavljen raspored, a to je mjesec dana prije puta. Po dolasku na željezničku stanicu u St.Peterburgu  ide se na PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA.

Panoramsko razgledanje grada autobusom bez ulaska u objekte, u trajanju od 3 sata uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku.

St.Peterburg je jedan od najljepših gradova na svijetu i broji oko 5 miliona stanovnika. Nalazi se na obali Finskog zaliva i delti rijeke Neve. Kroz grad prolazi 93 kanala na kojima se nalazi 45 ostrva. U periodu od 1712.-1918. god. bio je glavni grad Rusije. St.Peterburg je osnovao 1703. god. ruski car Petar I, a grad je dobio ime po Apostolu Petru – zaštitniku grada. Obilaze se Vasiljevsko ostrvo sa čuvenom zgradom „Berze“, Univerzitetska obala, Bronzani konjanik – spomenik posvećen imperatoru Petru I, Isakijevski trg sa Isakijevskom crkvom, Ljetnja bašta sa Ljetnjim dvorcem čija je gradnja započeta 1704.god., krstarica „Aurora“ koja predstavlja spomenik ruskoj floti, Smoljnij sabor, Aleksandro-Nevska lavra, Nevski prospekt sa Kazanskim saborom iz 1801. god., Crkva Spasa na krvi, sagrađena na mjestu ubistva Aleksandra II, kuća Petra I – prvo petrogradsko zdanje, Petropavlovska tvrđava koja je sagrađena radi odbrane od napada Šveđana.

Pred kraj ekskurzije, vodič će još u autobusu pomenuti i ispričati sve o Crkvi Svetog Nikole, a onda ćete poći da obiđete crkvu, upalite svijeću, kupite suvenire…

Transfer do hotela. Smještaj u odgovarajuće sobe.

Fakultativno: Vožnja rijekama i kanalima ukoliko vremenske prilike to dozvole. Povratak u hotel. Noćenje.


27.09  5. dan – ST. PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Petergof ili Petrov dvorac – nastao je početkom  XVIII veka, udaljen od St.Peterburga 34km. Čuven je po fontanama, koje u zimskom periodu ne rade, kao i očaravajućem gornjem i donjem parku, kompleksu carskih rezidencija i pozlaćenim statuama. Obilazi se dvorac. Šetnja parkom do Finskog zaliva.

Fakultativno: Ermitaž. Ekaterina II je 1764. god. kupila 225 slika holandskih i flamanskih majstora i napravila prvu kolekciju Ermitaža. U muzeju se nalazi više od 3 miliona predmeta čuvenih slikara kao što su: Leonardo Da Vinči, Rembrant, Mone, Sezan, Pikaso i dr. Ermitaž je smješten u 5 zgrada: Zimski dvorac (bivša zimska rezidencija ruskih imperatora gdje je sačuvano mnogo veličanstvenih enterijera), Mali Ermitaž i Stari Ermitaž (zgrade koje su sagrađene u vrijeme Katarine II za njenu kolekciju slika), Novi Ermitaž (sagrađen je u vrijeme imperatora Nikolaja). Ekskurzija traje do 3h.

Povratak u hotel. Noćenje.


 28.09  6. dan – ST.PETERBURG

Doručak. Fakultativno: Carsko selo. Nalazi se na 30km od St.Peterburga, odiše aristokratskim duhom najvećih ruskih vladara. Zadiviće Vas najluksuznija palata Katarine Velike na čiju je dekoraciju utrošeno 100kg čistog zlata. Svaka od 57 sala će Vas oduševiti svojom raskoši. Od 2003. god. je otvorena Ćilibarska soba.

Fakultativno: Posjeta dvorcu Jusupov. Ruska aristokratija je bila vrlo bogata. To se vidi i u njenim dvorima u carskoj prijestonici. Među njima je porodica Jusupov, koja je bila jedna od najbogatijih. Sve što smo čitali u romanima Tolstoja, Dostojevskog i drugih ruskih klasika, možemo ovdje vidjeti: saloni za prijem gostiju, privatne sobe za svako doba dana i svaku aktivnost posebno. Tu je jedno od najljepših privatnih pozorišta u Evropi, za koje je suprug britanske kraljice rekao da je nešto najljepše što je vidio u životu. Dvorac obiluje plesnim dvoranama, galerijama, sobama za prijem sa svilom na zidovima.

Povratak u hotel. Noćenje.


29.09  7. dan – ST.PETERBURG

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Tivat WY 531 u 09.30. Obrok u avionu. Dolazak na aerodrom Tivat.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

Doplata za jednokrevetnu sobu – 310 EUR.

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana prije početka putovanja.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).


POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine plaćaju 70 EURA taxu u pratnji dve odrasle osobe. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe-plaćaju 750 EURA. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cenu aranžmana.


U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Tivat-Moskva/St.Peterburg-Tivat
 • Prtljag 20 kg zajedno sa rucnim prtljagom. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Vozna karta Moskva-St.Peterburg, ekonomska klasa,
 • Transferi u Moskva : aerodrom-hotel, hotel-ž.stanica i asistencija vodiča prilikom smještaja,
 • Transferi u St.Peterburgu: ž.stanica-hotel,hotel-aerodrom i asistencija vodiča prilikom smještaja,
 • Smještaj u hotelu „GOLDEN RING“ 5* u Moskvi i u hotelu „MOSKVA“ 4* u St.Peterburgu, u dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Moskve i St.Peterburga, kao i posjeta Hrama Hrista Spasitelja u Moskvi i Svetonikoljske crkve u St.Peterburgu sa transferima,
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.


U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Tivat i nazad,
 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 46 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promJeni). Djeca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 46 EURA,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Rusije nije obavezno, po osobi iznosi 12 EURA,
 • Individualni troškovi.


NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Mole se putnici da provjere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska u agenciji gdje su kupili aranžman.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Putnici koji posjeduju inostrani pasoš, dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni…).
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 15) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavijesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.


 

NAPOMENA – VAŽNO: Cijena aranžamana je važeća ukoliko se pasoški podaci (kopije pasoša) dostave Agenciji najkasnije mjesec dana prije puta. Ukoliko dostava bude 3 nedelje do puta, vijena aranzmana se uvecava za 5%, 2 nedelje do puta- 10%, a nedelju dana pre puta – 20%.

Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA RTOURS BUDVA.

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cijenu je uračunat vodič, autobus i ulaznice.

*Ekskurzija – vožnja rijekama i kanalima u Peterburgu zavisi od vremenskih prilika.

 NAPOMENA: Panorama Borodinske bitke se zatvorila zbog rekonstrukcije 01/12/2017.god. i neizvjesno je kada će opet biti otvorena za posjetioce.

 Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promjenama, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti.

 

Prijava na izlete i plaćanje istih je moguće ISKLJUČIVO u R-TOURS-u, u Budvi, nikako na licu mjesta.

 

Opis hotela

Opis hotela „GOLDEN RING“, ***** Moskva

Adresa: Smolenskaya br. 5, Moskva. Metro stanica – Smolenskaya. Hotel se nalazi u Centru grada. U neposrednoj blizini se nalaze Crveni trg i Kremlj. Fotografije i opise možete pogledati na sajtu http://www.rtours.rs/sr/hotel-golden-ring/

                                                                 

„Moskva“, ****, St.Peterburg

 


 

ORGANIZATORI PUTOVANJA:

R-TOURS” BUDVA, Jadranski put,bb

tel/fax + 382 33 451 905, 451912

info@rtours.me | www.rtours.me | sales@rtours.me

“R-TOURS” MOSKVA, ul. Profsoyuznaya 3/401, tel/fax +7 495 937-57-22

info@rtours.ruwww.rtours.ru

“R-TOURS” ST.PETERBURG, ul. Zhukovskogo 63, Business Center Senator, office 225,

tel/fax +7(812) 332-6813, 332-6815
piter@rtours.ruwww.rtours.ru