MINSK / BJELORUSIJA – NAJČISTIJI GRAD EVROPE!

MINSK/BJELORUSIJA

NAJČISTIJI GRAD EVROPE!

Termin: 06. 05 – 13. 05. 2018.

8 dana / 7 noćenja

 

 1 dan  06.05 TIVAT-MINSK

Sastanak grupe na aerodromu Tivat dva sata prije leta. Let za Minsk BRU__  u __h. Dolazak u Minsk u __. Nakon pasoške kontrole, preuzimanja prtljaga i ulaska u autobus, transfer do hotela.

Večera u hotelu.


2 dan  07.05

Panoramsko razgledanje grada autobusom, uz pratnju stručnog vodiča na srpskom jeziku.

Bjeloruska prestonica čuvena po jezerima i fontanama je najčistiji grad u Evropi!

Minsk je glavni i najveći grad Bjelorusije. Prema popisu iz 2012. u gradu je živjelo 1.885.067 stanovnika. Minsk je ujedno i sjedište Zajednice nezavisnih država. Nalazi se na nadmorskoj visini od 280,4 metara i prostire se na oko 305,47 km².

Trg pobjede je centar Minska, gdje se nalazi obelisk visok 38 metara s prikazima borbe. Ovdje je i vječiti plamen koji gori od 1954. godine, kao i ulaz u metro, koji je impresivan. Trg se ranije zvao Lenjinov, a na njemu se nalaze zgrade Univerziteta, Vlade, Pošte i podzemni šoping centar.

Nacionalna Opera i Balet Bjelorusije otvoreni su još 1933. godine. Zgrada je u stilu konstruktivizma, a godišnje se ovdje održi 240 predstava.

Bjeloruski državni cirkus je legendaran. Bio je prvi u SSSR-u, veoma cijenjen, i neprestano je na turnejama. Nastupaju pravi umetnici, a karte se kupuju mjesecima unaprijed.

I u Minsku postoji Gorki park, prelijepa zelena oaza u kojoj se nalazi poznati “točak” s kojeg se pruža lijepa panorama.

U Minsku postoji mnoštvo pravoslavnih hramova, a u samom centru kraj rijeke Svislač je Crkva Svetog duha. Lijepa je i Crkva Marije Magdalene, sa okruglim kupolama. Najstarija je Crkva Svetog Petra i Pavla, iz 1612. godine. Crkva Svetog Simeona i Helene (poznatija kao katolička crkva) jedna je od najslikanijih građevina. Komunisti su je pretvorili u bioskop i filmski studio.

Ostrvo suza je malo i tiho mjesto na rijeci Svislač usred grada, gdje se nalazi kapela podignuta u slavu bjeloruskih vojnika koji su se borili u Avganistanu. Do ostrva se stiže malim mostom.

Nacionalna biblioteka je pravi arhitektonski dragulj, a i noću je prelijepo osvijetljena. Ima 23 sprata i vidikovac, a u njoj se nalazi 14 miliona knjiga na ruskom.  Cijene u restoranima su veoma povoljne.

 


3 dan  08.05

Fakultativno: Tematska ekskurzija u Muzejski kompleks starih nacionalnih zanata i tehnologija “Dudutki”. Očekuje Vas zanimljivo putovanje sa zanimljivim sadržajem I atrakcijama, uključujući degustaciju hrane I pića. Probaćete svježi domaći hljeb sa maslacem I čaj od trava kod mlinara, med kod botaničara I, naravno, poznatu bjelorusku slaninu i kupus! Majstor obrade drveta, grnčar i kovač podijelice tajnama svog majstorstva i provešće pravi master-klas.


4 dan  09.05

Fakultativno: Ekskurzija “Mistične tajne porodice Radzivillov”. Ovaj dan će vas zadiviti veličinom  i snagom legendarne plemićke porodice. Očekuje vas veličanstveni srednjevjekovni Mirski zamak, a u mjestu Nesvize – blistavi kompleks dvoraca XVI-XIX vekova – rezidencija Kneza Radzivillov. Polazak u mjesto Mir (cca 90 km). Moći ćete osjetiti moć Mirskog zamka, dodirnuti njegove stare zidine i osjetiti duh prošlih epoha.

Ručak. Polazak u Nesviz (cca 30 km) gdje ćete osim prelijepog Kompleksa dvoraca i parkova vidjeti i Kostel Bozego Tela – prvi u istočnoj Evropi Hram u stilu baroknom stilu, gdje se nalazi grobnica vlasnika zamka, druga po veličini u Evropi poslije grobnice Gabsburgov! Oba zamka su pod zaštitom UNESCO-a.


5 dan  10.05

Fakultativno:  Eskurzija na “Staljin Liniju”. ( 28 km udaljen od Minska)

Kulturno-istorijski kompeks “Staljin Linija” je posvećen herojskoj odbrani bjeloruske zemlje od nacističkih okupatora. Glavna tema kompleksa – istorija pripreme države za zaštitu od mogućeg napada.


6 dan  11.05

Fakultativno: Ekskurzija “Fabrika Belaz “

U toku trajanja ekskurzije upoznaćete se sa istorijom fabrike, gdje se rađaju bjeloruske mašine-giganti. Ovdje će svako moći da vidi ponos domaće autoindustrije. BELAZ – jedan od najkrupnijih svjetskih proizvođača rudarske tehnike.Jedan od kamiona je težak 450 tona – jedini koji se dva puta nasao u Ginisovoj knjizi rekorda.

Danas je BELAZ ne samo brend tehnike, već i marka-simbol nezaviske Bjelorusije. Posetićete muzej slave Belaza, provozati se po širokim prospektima grada Belaza…. Takođe napraviteće mnoštvo upečatljivih fotografija sa mašinama gigantima, gdje je svaki točak viši od prosječnog odraslog čovjeka.


7 dan  12.05

Fakultativno: “Berezinski prirodni rezervat”

Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a i ima veliki značaj za Evropu, s obzirom da su ovdje prisutna 4 tipa ekosistema: šuma,livade, prirodne vodene akumulacije,močvare. Mnoštvo unikatnog rastinja i životinja, neke od njih su unšene u CRVENU KNJIGU. U Šumskom zoološkom vrtu, na rastojanju od svega par metara, možete vidjeti medvjeda, bizona, losa, risa.

Ručak u kompleksu.


8 dan  13.05  MINSK-TIVAT

Doručak. Transfer do aerodroma, let za Tivat BRU___ u ___h. Obrok u avionu. Dolazak na aerodrom Tivat u ___.

 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI/U EUR

NAČIN PLAĆANJA:

 • Prva uplata je avans od 40% prilikom rezervacije, a ostatak od 60% najkasnije 15 dana prije početka putovanja.
 • Mogućnost plaćanja karticom (Visa, Maestro, Master, Dina).

POPUSTI:

 • Deca od 0-2 godine plaćaju 42 EURA taxu u pratnji dve odrasle osobe. (Nemaju svoje sedište u avionu i autobusu, nemaju svoj ležaj u hotelu).
 • Deca od 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe-plaćaju 568 EURA. (Imaju svoje sedište u avionu i autobusu, imaju svoj pomoćni ležaj u hotelu u dvokrevetnoj sobi).
 • Treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi na pomoćnom ležaju plaća punu cenu aranžmana.

U CIJENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • Avio prevoz (ekonomska klasa) Tivat-Minsk-Tivat
 • Prtljag 20 kg zajedno sa rucnim prtljagom. (Višak kilograma ili dodatna torba se dodatno naplaćuje),
 • Transferi aerodrom-hotel-aerodrom,
 • Smještaj u hotelu „WILLING HOTEL“ 3*, dvokrevetnim i jednokrevetnim standardnim sobama, prema uplaćenom aranžmanu, na bazi noćenje-doručak (švedski sto),
 • Ekskurzije: Panoramsko razgledanje Minska
 • Usluge pratioca grupe i stručnih lokalnih vodiča,
 • Troškovi organizacije putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Prevoz do aerodroma Tivat i nazad,
 • Fakultativni programi,
 • Aerodromske takse u zemlji i inostranstvu koje iznose 42 EURA po osobi, plaćaju se u Agenciji (podložne su promJeni). Djeca od 02-12 god. plaćaju pun iznos aerodromskih taksi 42 EURA,
 • Zdravstveno osiguranje na teritoriji Belorusije je obavezno i kupuje na aerodromu u Minsku prisletanje, kosta 3 eur dnevno.
 • Individualni troškovi.

NAPOMENE:

 • U hotelske sobe se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska). Hoteli iz ove ponude registrovani su, pregledani i standardizovani od strane Nacionalne turističke asocijacije Ruske Federacije. Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti sa web-stranice hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela.
 • Mole se putnici da provjere tačno vrijeme leta dva dana prije polaska u agenciji gdje su kupili aranžman.
 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti.
 • Prilikom prijave se obavezno dostavljaju podaci iz pasoša.
 • Organizator putovanja zadržava pravo promjene programa putovanja kao I zamene Hotela na isti ili visi nivo usled nepredviđenih okolnosti (npr.gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenih za obilazak…).
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promjene cijene prevoza promijeni cijenu aranžmana, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika (minimum 12) otkaže putovanje, o čemu je dužan da obavijesti putnike najkasnije pet dana pre početka putovanja.
 • Avio kompanija zadržava pravo promjene vremena leta. Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti.
 • Za drzavljane Crne Gore neobhodno je sa sobom imati voucher hotela za ulazak u zemlju. Vaucher dostavlja organizator putovanja R TOURS BUDVA.

 

Za ovaj program važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA RTOURS BUDVA.

CIJENE FAKULTATIVNIH IZLETA u EUR/po osobi

*U cijenu je uračunat vodič, autobus ,ulaznice i rucak.

Fakultativni izleti: Redosled i trajanje fakultativnih izleta su podložni promjenama, nepredviđenih gužvi u saobraćaju u oba grada kao i sličnih okolnosti. Za manje od 10 prijavljenih putnika, izleti će biti realizovani javnim prevozom-metroom.


Prijava na izlete i plaćanje istih je moguće u R-TOURS-u, u Budvi.

Prijava ne izlete na licu mjesta – bez garancije cijene i mjesta.


Opis hotela

Opis hotela „WILLING HOTEL“, *** Minsk

Adresa: ul.Lenina br. 5, Minsk. Hotel se nalazi u Centru grada.

Fotografije i opise možete pogledati na sajtu  https://willinghotel.by/


ORGANIZATORI PUTOVANJA:

R-TOURS” BUDVA, Jadranski put,bb

tel/fax + 382 33 451 905, 451912

info@rtours.me | www.rtours.me | sales@rtours.me

“R-TOURS” MOSKVA, ul. Profsoyuznaya 3/401, tel/fax +7 495 937-57-22

info@rtours.ruwww.rtours.ru

“R-TOURS” ST.PETERBURG, ul. Zhukovskogo 63, Business Center Senator, office 225,

tel/fax +7(812) 332-6813, 332-6815
piter@rtours.ruwww.rtours.ru